dinsdag 12 januari 2016

FLUO-ACTIE 2016 !
Graag willen we benadrukken dat het dragen van de fluovesten zeer belangrijk is. Kinderen zijn klein en hierdoor minder zichtbaar voor autobestuurders en andere weggebruikers. Het is heel belangrijk dat we ze een automatisme aanleren om herkend te worden en fluovesten zijn hiervoor een aangewezen middel.

Zichtbaar zijn is dus de boodschap!!! En al doen we er voorlopig geen concrete actie rond, fietshelmen raden we ook ten zeerste aan!!!

We geven graag nog enkele van goede redenen om een fluovest te dragen.

1. De meeste ongevallen gebeuren op weg naar school. ‘s Morgens tussen acht en negen uur, na schooltijd tussen vier en zes uur.

2. Door als fietser of voetganger aandacht te besteden aan de eigen zichtbaarheid in het verkeer geef je een automobilist de kans om tijdig te remmen, met een substantieel lager risico om betrokken te worden in een verkeersongeval tot gevolg. Het dragen van fluo kledij zorgt dus in grote mate tot vermindering van het aantal verkeersslachtoffers.

3. De ‘reflectie’ van een fluovestje verhoogt de zichtbaarheid van de zwakke weggebruiker drastisch, meer nog dan de verlichting van de fiets.

4. De zichtbaarheid in het verkeer van een leerling die een fluovest draagt verhoogt met 300%. De leerlingen hebben er dus alle belang bij om zo’n vestje te dragen.
Zo wordt een persoon met donkere kledij in de dimlichten van een aankomende auto pas gezien tot vanaf 20m afstand, met heldere kledij vanaf 50m en met reflecterend materiaal reeds vanaf 120m!VANAF DEZE WEEK TOT EIND FEBRUARI ZIJN ER 10 STICKERS TE VERDIENEN.
LEERLINGEN DIE EEN FLUOVESTJE OF HOES DRAGEN KRIJGEN DEZE STICKERS TIJDENS DE PRIKACTIES AAN DE SCHOOLPOORT.

ALS JE 10 STICKERS HEBT KRIJG JE EEN TOEGANGSKAART VOOR DE FLUO-FUIF !